Dorpsstraat 78, 7957 AW de Wijk
0522 444200
info@dorpshuisdewijk.nl

Julia en Vera pimpen interieur Dorpshuis De Wijk

Dorpshuis de Wijk Het culturele centrum van de Wijk

Julia en Vera pimpen interieur Dorpshuis De Wijk

De entree, en ontmoetingsruimte van het Dorpshuis in De Wijk heeft een behoorlijke metamorfose ondergaan. Het bestuur werd daarin geadviseerd door Julia Roozenbeek en Vera Vos die tevens het ontwerp voor een muurschildering hebben ontworpen en uitgevoerd.

De creatieve dames, beide 21 jaar studeren aan de Hanzehogeschool in Groningen. Julia doet de opleiding Vormgeving en Vera houdt zich bezig met Grafisch ontwerp. Laatstgenoemde is inwoner van De Wijk, en hoorde via-via over de oproep van het dorpshuisbestuur in de plaatselijke media. Hierin werd ‘gezocht naar creatievelingen ’ die mee wilden helpen om het dorpshuis te moderniseren. Sinds de verzelfstandiging staat dit hoog op de ‘to-do list’ van het bestuur.

‘We hebben bezoekers en gebruikers gepolst hoe ze er over dachten, daarin kwam naar voren dat ze graag lichtere tinten wilden zien in het interieur’ vertelt bestuurslid Jan Boerstra. ‘Helemaal ons idee. De ouderwetse bruine kleuren hebben daarom plaats gemaakt voor een fris en modern geheel’. Nadat het ontwerp goed gekeurd was gingen de dames met frisse moed aan de slag. Vera: ‘Ik woon doordeweeks op kamers in Groningen, maar door de coronacrisis was ik ineens veel meer thuis in De Wijk. En was er voldoende tijd voor een nieuwe uitdaging. Het leek me leuk om mee te helpen om het dorpshuis te verfraaien’. Samen met vriendin Julia Roozenbeek uit Veeningen gingen ze in mei aan de slag. in juni werd de laatste hand gelegd aan de muurschildering.

‘Het kunstwerk omvat typische dingen uit het dorp die bij elkaar zijn gesprokkeld. Zoals bijvoorbeeld; de Wieker Meule, de Reest, Ooievaars en de gouden knoppen van het Wieker Wapen. En tijdens het schilderen kregen we nog enkele spontane ingevingen en tips van bezoekers, deze zijn ook mee genomen in het ontwerp’.

Voor de muurschildering zijn de kleuren, wit, blauw en geel gebruikt. Samen met de bestuursleden en een schilder werden de overige muren ook gelijk gesaust. Ook de houten lambrisering heeft een ander kleurtje gekregen. Jan Boerstra is verheugd over de nieuwe look. ‘Met beperkte middelen hebben we dit vorm gegeven. Want er staan nog meer klussen die het verdienen om aangepakt te worden’. Een daarvan is de buitenkant van het gebouw. ‘De uitstraling moet anders, en we hebben daar ook wel ideeën over hoe dat moet!’.
Het bestuur is tevreden over de geleverde prestaties van beide dames. En heeft Vera ook de opdracht gegeven om een nieuwe huisstijl te ontwerpen. Vera en Julia hebben het er maar druk mee, naast diverse muurschilderingen is het kunstzinnige duo ook verantwoordelijk voor de prachtige decoratie van het Taribush Kuna festival. Ze zijn te volgen op hun eigen Facebookpagina en het gezamenlijk instagram account vosenrooz

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *